2021-07-07 01:53:34• hírek • MTI

BL-selejtező: Magabiztos előnyt szerzett a Ferencváros és a Kolozsvár

Boli ezúttal csak helyzetig jutott fotók: mti.hu / facebook.com/cfr1907
Boli ezúttal csak helyzetig jutott fotók: mti.hu / facebook.com/cfr1907

A román bajnok az első, a magyar a második félidőben nyújtott meggyőzőbb teljesítményt, de így is elég volt ahhoz, hogy hazai pályán 3-1-re legyőzzék a bosnyák Borac Banja Lucát, illetve 3-0-ra a koszovói Pristinát a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzésén.

Peter Stöger, a Ferencváros új vezetőedzője négy támadót is bevetett a kezdőben, ennek ellenére a találkozó elején a vendégek futballoztak veszélyesebben és egy lesgólt is szereztek. A zöld-fehérek a 17. percben Haratin kapufájával "érkeztek meg" a meccsbe. Innentől az FTC játszott fölényben, de kis híján a koszovóiak szereztek vezetést: John egyedül vezette a labdát Dibuszra, de mellé lőtte a ziccert.


A második félidő egy Boli helyzettel indult, de nagyon sok volt a hiba hazai oldalon. A vendégek kezdtek elfáradni, a Ferencváros pedig megszerezte a vezetést, a tavalyi BL-menetelés egyik hőse, Tokmac Nguen értékesített egy kiváló beadást a 70. percben. Ezt követően összeomlottak a vendégek és nyolc percen belül újabb két gólt kaptak, amivel el is dőlt az összecsapás: előbb az új igazolás, Ryan Mmaee volt eredményes, majd Miha Blažič vitte be a kegyelemdöfést.


Az előző kiírásban főtáblás magyar bajnok így magabiztos előnnyel várhatja a jövő keddi visszavágót. Amennyiben továbbjut, a litván Zalgiris Vilnius és az észak-ír Linfield páros továbbjutójával mérkőzhet meg a második selejtezőkörben. Az első találkozót a Vilnius nyerte meg hazai pályán 3-1-re.


Győzelemmel mutatkozott be a Kolozsvári CFR kispadján Marius Sumudica is, rajta kívül pedig debütált, méghozzá rögtön kezdőként, a nyáron a Sepsitől igazolt Rasid Buhenna és a Botosani-tól szerződtetett Jonathan Rodriguez is. Nem ők voltak azonban az első félidő hősei, hanem Billel Omrani. Az algériai csatár előbb a 10. percben kiharcolt egy tizenegyest és miután Ciprian Deac a labdát a kapufára lőtte, az visszapattant Omrani elé, aki higgadtan a hálóba lőtt, majd a 28. minutumban remekül szolgálta ki Deacot, aki kettőre növelte csapata előnyét. Ámbár figyelembe véve, hogy milyen gyenge előző szezont produkált Omrani, amennyiben így folytatja, kicsit ő is új igazolásnak tekinthető...
 



A CFR uralta a játékot, Valentin Costache és Adrian Paun révén újabb gólokat is lőhetett volna, ám gólt a vendégek szereztek a görög Panajotisz Moraitisz remek fejesével a szünet előtti pillanatokban.


A második félidő már kevesebb helyzetet és visszafogottabb CFR-t hozott, ám Runar Sigurjonsson így is kettőre növelte a kolozsvári előnyt. A vendégek egyetlen helyzetét az a Stojan Vranjes jegyezte, aki 2012-ben a CFR-ben is megfordult.


A meccs krónikájához tartozik, hogy a hazaiaknál a kispadon kapott helyet az alig 18 éves Hindrich Ottó harmadik számú kapusként.


A visszavágót egy hét múlva rendezik, a továbbjutó pedig a luxemburgi FOLA Esch és az andorrai Lincoln Red Imps párharc győztesével csaphat össze a második fordulóban. Az első találkozón a két csapat 2-2-es döntetlent ért el a hercegségben. A CFR-re viszont addig még vár egy fontos mérkőzés: szombat este Bukarestben a Szuperkupa döntője a Craiova ellenében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: